• Minke Siesling

Ode aan de unster

Bijgewerkt: 30 mrt 2019

Al ruim 13 jaar gaat dit weegschaalzakje als trouwe vriend met mij mee op pad. Een ontelbaar aantal schattige beentjes bungelden eruit, lichtjes zwevend in de lucht. Een ontelbaar aantal foto's van vaak rustige maar soms ook hard huilende hangmat hangertjes. Een ontelbaar aantal ontroerde ouders, al hun liefde samen in een zakje, nieuwsgierig hoeveel zwaarder deze liefde was gaan wegen. Vaak geholpen door broertjes of zusjes die, het leek nog maar gisteren, zelf het onderwerp waren van al die ontroering.

Al vaak dacht ik eraan het zakje te vervangen door een mooier, hipper, nieuwer model.

Maar na zoveel jaren trouwe dienst kan ik het niet over mijn hart verkrijgen. We horen bij elkaar het weegschaalzakje en ik, onze carrières gelijklopend. Dus was ik hem na het volgende plasje, spuugje, kakje,..nog een keer en gaat hij weer mee op pad. Op weg naar een nieuw paar bungelende beentjes, op weg naar weer een nieuw begin.


#foto2 #Nelleklikt #unster #bevallenopeigenkracht #vroedvrouwenpraktijkdeOever

230 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven